Jouw maat kan verschillen van merk tot merk en zelfs van snit tot snit. Bovendien verandert een vrouw meerdere keren in haar leven van maat. Laat dus geregeld jouw maat bepalen door een Lingerie Styling-expert. Het zal je look en je zelfvertrouwen alleen maar goed doen!

Kijk niet alleen naar de cup. De grootte van de cup gaat altijd mee met de borstomtrek. De cup van een 95 C is dus veel groter dan die van een 70 C. Wanneer je een 80 D draagt, zal een 85 C je waarschijnlijk ook goed passen. Het maakt het niet gemakkelijk, maar het geeft je soms wel wat ruimte om te variëren als je tussen twee maten in zit.

Het liefst meten we jouw maat even op in onze winkel, maar wanneer je eerst zelf aan de slag wilt om jouw maat te bepalen hebben we de onderstaande tips voor je.

1. HET RUGPAND

Het rugpand is het belangrijkste deel van de bh: het maakt het verschil tussen hangende en mooi gelifte borsten. Het is namelijk zo dat 80% van de steun van je bh hiervandaan komt. Het rugpunt van een bh moet mooi horizontaal op jouw rug, onder je schouderbladen zitten. Als het in het midden van je rug omhoog kruipt, is de omtrekmaat te groot. Ga dan een voor een kleinere omtrekmaat: het zal heel wat extra stevigheid geven.

2. DE BEUGELS

Als de beugels prikken in je borst of onder je oksel, zit je bh niet zoals het hoort. Om te weten of je beugel goed zit, kun je er aan de zijkant even op drukken. Als die in je borstweefsel duwt, zit hij niet goed. Vaak is een beugel te klein en moet je een cupmaat groter gaan. Hij moet mooi onder je borst gaan en op de ribben zitten.

Wist je dat onze beugels hol zijn aan de binnenkant en bol aan de buitenant? Hierdoor zijn ze flexibel genoeg om zich rond de borst te plaatsen en zullen ze niet irriteren.

3. HET MIDDENSTUK VAN JOUW BH

Het middenstuk is het stuk vooraan tussen de twee cups. Net zoals het rugpand zorgt het voor heel wat steun. Het moet plat tegen je borstbeen zitten. Als je er een vinger onder kan steken of het kantelt naar buiten, zit je bh niet goed. Probeer dan een andere maat of een ander model.

4. DE SCHOUDERBANDJES

De schouderbandjes zijn er niet om je borsten te liften. Ze zijn er om je bh op z’n plaats te houden. Ze zorgen voor ongeveer 10% van de steun. Als jouw bh goed zit, zou je er nog gemakkelijk twee vingers onder moeten kunnen steken. Sommige vrouwen dragen in hun schouders de sporen van te strakke schouderbandjes. Laat het niet zover komen. Het is echt niet nodig.

5. DE CUPS.

Als er bovenaan de cup of aan de zijkant borstweefsel uitpuilt, is je cup echt te klein. Denk eraan: het is niet de letter die telt, maar het effect. Omgekeerd, als bovenaan je bh niet helemaal opvult, is je cupmaat wellicht te groot. Als de bovenkant voor je borst niet zo vol is, kan een andere snit je ook helpen.

Wist je dat de gemiddelde cupmaat van de vrouw steeds groter wordt? Ons favoriete grotematenmerk PrimaDonna zit inmiddels al aan een K-cup!

HEB JE TWIJFELS OF JE WEL DE JUISTE MAAT BH DRAAGT? KOM GERUST EENS BIJ ONS LANGS VOOR PERSOONLIJK ADVIES. BEL ONS VOOR EEN PASAFSPRAAK !